Hutsspot

Hutsspot

GEPLAATST OP 26-04-2018 DOOR pascalle IN Coaching

Goed gezien. Hutsspot is inderdaad verkeerd gespeld. Het moet natuurlijk hutspot zijn. Maar het is juist deze spellingsfout, die mij van de laatste twijfels afhielp om ondernemer te worden. Ik zag het ruim negen jaar geleden op een groot reclamebord, van een eetgelegenheid die minstens twintig jaar bestond. Al mijn twijfels om voor mezelf te beginnen, vielen in één keer weg. Als iemand hutspot met twee ss’en schrijft en hij kan zich toch succesvol ondernemer noemen, wat hield mij dan nog tegen? Werkelijk! En zo geschiedde.

Wat wordt jouw hutsspotmoment? Het moment waarop je stopt met twijfelen en in actie komt? Of het nu gaat om het verkrijgen van een andere baan in loondienst of om de overstap te maken naar zelfstandig ondernemerschap, het is te jammer om de twijfel die angst heet, jouw leven te laten bepalen. Ik gun je de sprong in het diepe, in welke richting dan ook. Je bent verzekerd van een hoop nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en energie. Maar ook van trots, dat je het hebt gedaan, dat je jezelf serieus hebt genomen met al je talent. Dat je durft te vertrouwen op jezelf, je kwaliteiten en je kracht.

Zeker. Ik moest concessies doen en nog, al zijn ze onbeduidend, want materiaal van aard en pure luxe. Van een grote leaseauto naar een kleine eigen auto bijvoorbeeld. Een crisiswagentje, noemde mijn moeder het. Maar wat gaf het? Ik volgde mijn hart en ontsnapte aan mijn werkzame bestaan waar ik ongelukkig van werd. Nu mijn leven zo verrijkt is, ben ik zelfs bereid grotere financiële concessies te doen als het erop aankomt.

Als jouw hutsspotmoment is aangebroken, zit je goed bij IVY career. Want of je nu gaat voor een nieuwe baan in loondienst of gaat voor zelfstandig ondernemerschap, we zijn van beide markten thuis.

Hoe je je hutspot ook eet, onthoud jezelf niet van een vette worst door passief te blijven of je hart niet te volgen!

Explore and go for it!

Judith

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact