Carrièreswitch van Sascha Konincks

Carrièreswitch van Sascha Konincks

GEPLAATST OP 30-06-2018 DOOR pascalle IN Carrièreswitch

Graag stellen we Sascha Konincks (in het rood) aan je voor. Ze was Adviseur Verzekeren bij Rabobank en is nu Supervisor Service Point Nederland bij Hapimag.

Je werkte achttien jaar bij de Rabobank. Wat was de reden om van organisatie en baan te veranderen?
‘Een paar jaar geleden werd ik boventallig, wel kwam er even later een plekje vrij op het klantencontactcentrum voor een functie waar je affiniteit diende te hebben met Verzekeringen. Hoewel ik altijd graag bij de Rabobank werkte, voelde ik sterk dat dit mijn kans was om eens helemaal iets anders te gaan doen. Ik had er de mooiste tijd gehad. Ik besloot daarom geen gebruik te maken van het aanbod en te stoppen, mijn vleugels uit te slaan.’

Spannend?
‘Zeker! Ik ben nogal actiegericht, dus ging ik als een speer aan de slag met solliciteren. Dat bleek niet de weg. Een bevriende bankdirecteur kwam me twee maanden later toespreken en zei dat ik vooral eerst eens moest gaan ‘ontbanken’. Die tip heb ik ter harte genomen, uiteindelijk heb ik tien maanden de tijd genomen. Toen ik in oktober met herwonnen energie serieus op zoek ging naar werk, was het een maand later al raak. Ik werd aangenomen bij Hapimag.’

Iets heel anders lijkt me?
‘Ja, inderdaad. Ik ben in een compleet andere omgeving terecht gekomen. Precies de reden om dit interview te geven. Hapimag is een Zwitsers bedrijf en heeft 60 resorts in Europa, exclusief voor de aandeelhouders. Er zijn vier servicepunten waaronder één in Nederland waar ik voor werk. We bedienen Nederlanders, Belgen, Britten en Ieren. Met zes collega’s beantwoorden we alle telefoontjes, leggen we bezoekjes af of ontvangen we klanten. Ook geven we presentaties. Ik moest voor deze functie niet alleen solliciteren in het Duits, ik moest er ook voor naar Zwitserland! Duits sprak ik voor het laatst op de HAVO. Google Translate was in het begin mijn beste vriend, haha. Ook een cursus in zakelijk Duits van mijn zwager was heel welkom. Heb me er helemaal ingestort.’

En toen naar Zwitserland…
‘Mijn brief en CV waren goed uit de verf gekomen en ik werd inderdaad uitgenodigd voor een gesprek in Zwitserland. Echt heel bijzonder. Toen ik arriveerde en voor het gebouw stond, kreeg ik een soort van vleugels. Ik dacht ‘ik ga het gewoon doen!’

En gelukt! Echt heel knap. Waarmee maakte je het verschil?
‘In mijn beste Duits heb ik ze ervan kunnen overtuigen dat ik de juiste persoon voor de functie ben. Er werd me verteld dat ik het verschil had gemaakt door mijn mensgerichtheid, hands-on-mentaliteit en het feit dat ik veel ervaring had met het vastleggen van processen. Nou, dat kun je wel als je bij de Rabobank hebt gewerkt.’

Welk talent kun je nog meer benutten in deze functie?
‘Naast mijn mensgerichtheid, maak ik optimaal gebruik van mijn prestatiegerichtheid en ontwikkelgerichtheid.’

Welke guts heb je moeten aanboren?
‘Het was echt even op mijn tenen lopen. Ben vijf weken naar een taleninstituut geweest en dwong me van meet af aan dagelijks in het Duits te praten ook al ging Engels me makkelijker af. Ben zelfs 40 uur gaan werken, al had dat niet mijn voorkeur. Toch had ik het ervoor over omdat deze baan zo gaaf is. Nu ik me bewezen heb, werk ik sinds mei 32 uur.’

Bewezen?
‘Ja, ben superblij met mijn eerste beoordeling, die was heel goed. Een geweldige opsteker en boost voor mijn zelfvertrouwen!’

Heb je nog meer glorymomenten gekend?
‘Wat ik als mijn mooiste overwinning beschouw, is die periode direct na mijn ontslagname. Vanuit de 5e versnelling, heel bewust de tijd nemen om even niets te doen. Me te bezinnen. Dat is heel goed voor mij geweest. Mijn carrièreswitch is bovendien erg positief voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik reis veel naar de resorts en het hoofdkantoor in Zwitserland om elke zes weken mijn collega-teamleiders te spreken. Dat zijn mooie cadeautjes hoor!’

Wat zou je willen zeggen tegen anderen die overwegen van baan te veranderen?
‘Als je last hebt van ‘metaalmoeheid’ als ik destijds, neem dan de stap, verander van werk. Je kunt veel meer dan je denkt. Als je kunt overbrengen wie je bent en wat je kan, dan kom je er wel!’

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten