Carrièreswitch van Sandra van de Graef

Carrièreswitch van Sandra van de Graef

GEPLAATST OP 04-07-2018 DOOR pascalle IN Carrièreswitch

Graag stellen we Sandra van de Graef aan je voor. Ze was Procescontroller Particulieren bij Rabobank en is nu Teamleider BDO Delivery Center bij BDO Nederland. Een mooie switch in haar loopbaan.

Je werkte 6,5 jaar bij Rabobank. Wat was de reden om van organisatie en baan te veranderen?
‘Als Procescontroller Particulieren viel ik hiërarchisch onder Bedrijfsmanagement. Dat vond ik een prettige constructie, op deze wijze kon ik mijn rol van Procescontroller richting het segment Particulieren volledig onafhankelijk uitoefenen. Sparren en spiegelen op de R van risico, mijn rug recht houden bij eventuele verschillen van inzicht…. Door een reorganisatie zou de afdeling Bedrijfsmanagement echter gaan vervallen. Dat betekende dat ik voortaan ook hiërarchisch onder de directeur Particulieren zou gaan functioneren. Dat vond ik geen aantrekkelijke positie. Ik twijfelde namelijk sterk of mijn onafhankelijke oordeel op deze wijze tot zijn recht zou komen. Iets wat ik heel belangrijk vind.’

Wat deden die twijfels over de nieuwe constructie met jou?
‘Ik sprak mijn twijfels uit naar een vriendin en al sparrend ontdekte ik dat die nieuwe constructie voor mij echt een struikelblok vormde. Toevalligerwijs kwam er in haar netwerk een functie vrij van Teamleider BDO Delivery Center. Ze tipte mij en zo ben ik in deze nieuwe baan gerold. Ik heb er toen voor gekozen om Rabobank te verlaten en niet te gaan voor de nieuwe werkwijze, ondanks mijn Rabohart.’

Welk talent heb je aangesproken om van deze nieuwe functie een succes te maken?
‘Binnen BDO was de afdeling waaraan ik leiding ging geven een nieuwe strategische keuze. De vestigingen waaraan wij als afdeling ondersteuning gingen bieden, waren aanvankelijk behoorlijk sceptisch over onze toegevoegde waarde. Ze waren gewend die ondersteuning namelijk lokaal te krijgen en sinds de invoering van de nieuwe strategie werd de ondersteuning centraal aangeboden. Dat ik al snel vertrouwen en waardering heb gekregen van de vestigingen heeft alles te maken met mijn vermogen om verbinding te maken, mijn nieuwsgierigheid en open houding naar anderen, het feit dat ik snel kan schakelen, goed kan meeveren en over een helicopterview beschik.

Geweldig dat jouw talent zo optimaal benut wordt. En welke guts had je nodig?
‘Van huis uit ben ik niet bang aangelegd en daarnaast had ik heel veel zin in dit nieuwe avontuur. Het is bovendien niet mijn stijl om ergens te blijven hangen, daar ben ik veel te nieuwsgierig en ondernemend voor. Bij tegenslagen gebruik ik mijn veerkracht en zet ik door. Dat heeft mij zeker geholpen bij het maken van de overstap. Bovendien had ik vertrouwen in mijn voorgevoel dat het mij zou gaan lukken om van deze functie een succes te maken.’

Wat heerlijk als je over zoveel lef beschikt. Wat waren jouw momenten van glory?
‘Ik had een behoorlijk pittig sollicitatietraject, drie sollicitatiegesprekken en ook nog een assessment. Ook heb ik stevig onderhandeld, het feit dat ze mij hebben gekozen, vind ik dan ook echt een overwinning. Daarnaast is het mijn team en mij gelukt in korte tijd onze meerwaarde aan te tonen, volledig toe te schrijven aan onze hoge kwaliteitsnormen. We krijgen heel veel complimenten van collega’s uit het land vanwege onze hoge servicelevel. Daar ben ik ontzettend trots op. Bij deze wil ik dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn team te complimenteren. Voor het feit dat mijn mensen zo flexibel zijn, dat ze staan voor hun vak en voor onze afdeling.’

Wat zou je willen zeggen tegen anderen die overwegen van baan te veranderen?
‘Als je overweegt een switch te maken, zet dan vooral die stap vooruit. Rabobank is een geweldige leerschool. De bagage die je er hebt verkregen, is zo ontzettend waardevol. Je rugzak zit vol met kennis, ervaring en innoverend vermogen, daarmee kom je heel erg ver!’

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten