Ik wil dit niet meer

Ik wil dit niet meer

GEPLAATST OP 20-12-2018 DOOR pascalle IN Werk & Studie


Wil je jouw stropdas of mantelpakje aan de wilgen hangen, net zoals zaken als belscripts en maximale gesprekstijden? Staan service en kwaliteit centraal in jouw dienstverlening? Dan moet je dit beslist even lezen.

Ken je dat? Het gevoel dat je het helemaal gehad hebt met je baan, je baas, je collega’s, jezelf. Een interessante vraag, die bij veel mensen wel herkenning zal oproepen. Het gebeurt namelijk bijna iedereen van tijd tot tijd, dat hij of zij er echt de balen van heeft. Meestal gaat dat gevoel ook wel weer over, vaak is er niets aan de hand. Is het gewoon, wat iedereen wel eens heeft, even geen zin, een dip. Vaak niet eens met een aanwijsbare oorzaak.

Het is ook eigenlijk veel prettiger om te doen alsof het iets kleins is, niets voorstelt. Het weg te lachen met een relativerende grap of even weg te kruipen tot de bui weer over is gewaaid. Niets mis mee, vaak is het ook echt iets kleins.

Niets mis mee? Het kan ook een gewoonte worden, net te doen of er niets aan de hand is, dat je gewoon last hebt van de maandagochtend-blues. Dat kan lang goed gaan, sommige mensen zijn er een meester in om heel luchtig door het leven te gaan en al dit soort signalen te verbergen voor de buitenwereld.

Vandaag sprak ik een voormalige klant. Accountmanager, goed in haar werk, goed voor haar klanten. Lang gezien als een voorbeeld binnen haar bedrijf, vaak gecomplimenteerd, goede waarderingen noem maar op. De hele buitenwereld riep haar als het ware op om vooral door te gaan met waar zij mee bezig was, haar identificatie met haar werk en het succes werd steeds sterker. Maar onderhuids groeide het verzet. Het buikgevoel dat steeds vaker vroeg: ‘wil je dit nog?’ Het hoofd dat steeds sterker riep: ‘ja, dit is wat ik wil’. Totdat het signaal vanuit de buik opeens zo sterk werd dat deze persoon uitriep ‘IK WIL DIT NIET MEER’.

Na achttien jaar in dezelfde branche en een naderende burn-out hing zij haar mantelpak, laptop en leaseauto aan de wilgen. Eindelijk hakte ze de knoop door. Zij bleek volgens de module Talent van IVY career geknipt voor het vak van docent. Nu staat ze met veel plezier voor de klas van een HBO-opleiding. ‘Had ik vijf jaar eerder moeten doen’, vertrouwde ze me toe.

Waar heb ik dat meer gehoord?

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten