Generatiekloof? Welnee, mama doet mee. Serious gaming!

Generatiekloof? Welnee, mama doet mee. Serious gaming!

GEPLAATST OP 22-12-2018 DOOR pascalle IN over IVY


Twee puberzonen houden me behoorlijk bij de tijd. Ze behoren tot de zogenaamde generatie Z. Je weet wel, alles draait om internet en social media. Technologie is een groot deel van hun wereld. Ze kijken 24 uur op hun smartphone en leren het liefst door middel van filmpjes op YouTube. Hun voorbeelden zijn dan ook niet de traditionele mediafiguren, maar influencers: populaire mensen op social media, die met zichzelf als merk veel geld verdienen en veel invloed hebben.

En gamen natuurlijk, liefst de hele dag. Normaal met een restrictie van anderhalf uur per etmaal, maar in vakanties mogen ze los. De komende weken maar weer zien wat er van onze communicatie terecht komt, alle hoop gevestigd op het kerstontbijt en -diner als de oortjes en headsets afgaan.
Niet alleen mijn kinderen maken me bewust van de laatste technieken, ook mijn klanten. Die van afgelopen week bijvoorbeeld. Het betreft een dame van 60, zij wil geen ander werk, maar nog beter presteren. We maakten uitgebreid kennis en al snel besefte ik dat ik met een moderne vrouw van doen heb, zij maakt in haar werk gebruik van de laatste it-technieken rondom dementie. Sterker nog, zij introducéért de laatste it-technieken.

Er ging een wereld voor me open. Geboeid zat ik te luisteren naar haar verhaal. Ik wist helemaal niet dat virtual reality gebruikt wordt in de zorg. Een mantelzorger of verpleegkundige kan met behulp van een 3D-bril door een driedimensionaal model heen vliegen, details visualiseren en sneller en makkelijker leren hoe het is om dement te zijn en hoe je daar het beste op kan reageren. Fantastisch!

Volgende week hoop ik 47 te worden, nog lang geen 60 maar zeker ook geen 15 meer. Hoe modern ben ik zelf eigenlijk als het gaat om mijn werk? Behoorlijk modern, concludeer ik met enige trots en ook wel verbazing. ‘Degelijke Deliën’ (zo sta ik bij sommigen te boek) doet namelijk aan gamification met IVY career. Serious gaming wel te verstaan. Moet mijn zonen toch aanspreken? (Is ook zo, oudste heeft zijn profielkeuze voor school met onze games gemaakt. Vond hij geweldig. Twee uur gamen t.o.v. 30 uur lange vragenlijsten beantwoorden. Hij verkreeg met gamen een zeer passende uitslag).

Serious gaming dus. Met serious gaming en gamification binnen IVY career wordt je verborgen talent met wetenschappelijke spelelementen vastgesteld. Niet alleen alle elementen van je IQ, ook je talent op het gebied van empathisch vermogen, je EQ, je taal- en rekenvaardigheden en je persoonlijkheid. Serious gaming is het toepassen van intelligente spelletjes om een ‘serieus’ doel te bereiken. Het ontdekken van jouw talent en verkrijgen van inzicht, bewustwording.

Mijn jongste zoon is dol op Minecraft – voor de game-analfabeten: een soort online lego – . Daarbij komt veel ruimtelijk inzicht kijken. Met IVY career net zo, maar dan heel anders. Ook bij ons wordt een beroep gedaan op je analytisch vermogen, inzicht, stressbestendigheid, communicatieve vaardigheden, plannen en reactiesnelheid enzovoorts.

Ja, mama is van de games, serious games. Daar valt niks op af te dingen. Ik mag dan bijna 47 zijn, ik ben wel bij de tijd. Vet cool 😀.

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten