Bevlogen

Bevlogen

GEPLAATST OP 29-12-2018 DOOR pascalle IN Werk & Studie


Ik vind het geweldig om mensen te ontmoeten die met een glimlach van oor tot oor vertellen over hun werk. Dit zijn de mensen die hun baan een dikke acht geven. Dat zijn heus geen mensen die met een rugzak en bepaalde idealen naar Afrika trekken om de wereld te redden. Nee, die bevlogen medewerkers hebben vaak een doodnormale baan, die heel bijzonder voor hen is omdat zij hun talenten er optimaal in kwijt kunnen.

Neem nou die ene mondhygiëniste. Een tengere dame tot in de puntjes verzorgd. Ken haar uit mijn privé-omgeving. Ze is iemand die enorm veel waarde hecht aan symmetrie. Je weet wel, matching outfits, handdoeken op een bepaalde manier in de kast, vouwtje in een nieuw rol toiletpapier, iemand van de details. Zij vindt het heerlijk om tandvlees en de meest uitdagende gebitten gezond te krijgen. Ze heeft het dan over slijpen en peuren, het verwijderen van plak, tandsteen en aanslag en het gladmaken van worteloppervlakken. Als je haar hoort vertellen, zou je bijna zelf aan de opleiding tot mondhygiëniste beginnen, zo aanstekelijk is haar enthousiasme. Ik zeg bijna, ieder zijn vak tenslotte.

Ken ook een pedagogisch medewerker die geboren is voor haar werk. Ontmoet je haar, dan zie je direct een vrouw aan wie je zonder enige twijfel je kind toevertrouwt. Het is haar stem, haar verschijning en haar manier van doen. Zij is als een moeder voor alle kinderen in de wereld, zorgzaam maar zeker niet betuttelend, streng maar rechtvaardig en creatief op alle fronten. Zij geeft kinderen vertrouwen, zij voelen zich gezien en geliefd door haar. Als je haar aan het werk ziet, maakt je hart een sprongetje. Deze baan past haar als een jas.

Wie ook gek van zijn werk is, is iemand die alles weet van materialen. Of het nu gaat om knopen of ritsen, veters of gespen, hij weet wat je waar je bepaald sluitwerk het beste voor kunt gebruiken en onder welke omstandigheden. Hij raakt er niet over uitgepraat. Geweldig dat iemand hier zijn roeping in vindt. Of juf Daisy uit Venray. Twee jaar geleden werd zij al gekozen tot de beste leraar van Nederland en nu is ze genomineerd voor een wereldwijde prijs. Dan moet je wel bevlogen zijn.

Aanstekelijk enthousiasme, ik ben er dol op. Het werkt inspirerend. Ik ben ervan overtuigd, dat je ook je geld kunt verdienen met werk dat echt bij je past. Als je doet waar je talent zit, ervaar je volgens mij meer werkplezier dan met werk dat moeite kost. Waar je je toe moet aanzetten. Hoe dan ook, ik hou gewoon niet van een mager zesje als het gaat om werk, laat staan een onvoldoende. Hoe zit het met jouw bevlogenheid?

Ontdek vanaf 7 januari in 7 dagen wat jou te doen staat als het gaat om je werk. Schrijf je HIER in voor onze GRATIS LOOPBAANCHALLENGE

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten