Mijn talent is mijn kompas

Mijn talent is mijn kompas

GEPLAATST OP 10-04-2019 DOOR pascalle IN Talentontwikkeling

Om te worden wie ik wilde zijn, heb ik een prijs betaald. En het was het waard. Ik ‘klop’!

Mijn huwelijk, mijn gezondheid en later mijn baan, heeft het me aanvankelijk gekost om uiteindelijk te komen waar ik wilde komen. Om te zijn wie ik ben. Niet alleen emotioneel heb ik een prijs betaald, maar ook financieel heb ik de nodige investeringen gedaan. In opleidingen tot coach, schuldhulpverlener en mediator bijvoorbeeld. Vele euro’s en uren heb ik besteed aan het trainen van mijn gesprekstechnieken en het zijn van een goede gesprekspartner. Investeringen in mijn persoonlijke geluk en niet zoals vroeger in een uitpuilende schoenenkast.

Tien jaar geleden durfde ik het uiteindelijk aan om voor zelfstandig ondernemerschap te kiezen. Iets wat ik al heel lang zo bewonderde in anderen. Heb na die sprong in het diepe nog heel wat bij moeten schaven. Van mijn hobby schrijven bijvoorbeeld maakte ik aanvankelijk mijn broodwinning, later maakte ik er weer bewust mijn hobby van. Zo kwam ik steeds dichter bij mijn ideaal. Worden wie ik altijd al wilde zijn. De vrouw, de moeder, de ondernemer en partner die ik nu ben. Door trouw te blijven aan mezelf, door veel vertrouwen te hebben in de toekomst, door te weten wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil én er vervolgens naar te leven.

👉 Door te weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, kun je bepalen welke richting je leven op moet gaan.

Vast geen verrassing dat ik een gevoelsmens ben. Ben de eerste om toe te geven dat ik best vaker wat aardser zou mogen zijn. Maar juist door bewust gebruik te maken van die gevoelige kant en mijn creativiteit, benut ik mijn talenten beter dan voorheen. Het geeft me vleugels. Heb best wat angsten moeten overwinnen. Maar mijn vertrouwen bleek gelukkig groter dan mijn twijfels en daar doe ik nu dagelijks mijn voordeel mee. Ik heb mijn dromen waargemaakt.

Denk niet dat ik naast mijn schoenen loop, verre van. Niemand anders weet beter dan ik welke prijs ik ervoor heb betaald en nog dagelijks doe. Ik sta altijd aan. Maar deze prijs is een schijntje in vergelijking met vroeger. Toen ik op het laatst zowel zakelijk als privé zoveel concessies moest doen om het werkbaar te houden of werkbaar te maken, dat ik mezelf niet meer kon zijn. Ik wilde léven niet overleven. Dat was een brug te ver.

Ik voel me nu krachtig en geloofwaardig. Ik ‘klop’. Het klopt. Ik benut mijn talent en ben trouw aan mezelf. Ik wil op koers blijven en blijf bijschaven. De reis is belangrijker dan de eindbestemming, maar de richting is mij duidelijk. Mijn talent is mijn kompas.

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten