Ongeschikt voor een callcenter: De vinger op de zere plek met IVY career

Ongeschikt voor een callcenter: De vinger op de zere plek met IVY career

GEPLAATST OP 25-05-2019 DOOR pascalle IN Talentontwikkeling

Als je ziek wordt van je werk is het best fijn om te weten hoe het nou zover gekomen is. Hoewel je je energie natuurlijk beter kunt steken in een oplossing, is acceptatie van de situatie soms net een beetje makkelijker als objectief gemeten is dat je gewoon niet gemaakt bent voor bepaald werk.

Neem nou een aantal klanten van mij dat kampt met een burn out of er dicht tegen aanzit. Zij werkten jarenlang naar ieders tevredenheid als adviseur in een spreekkamer, maar zijn door een reorganisatie terecht gekomen op een callcenter. Zij werken sinds ruim een jaar met twee beeldschermen en een headset. Op het ene beeldscherm staat het CRM systeem en op het andere alle actuele en essentiële product- en procesinformatie. Ze willen heel graag, maar het lukt hen maar niet om te voldoen aan de eisen en aan het eind van de dag zijn ze volledig opgebrand. Ze zijn er letterlijk ziek van geworden.

Deze klanten gebruiken onze gamebased assessments om hun ideale baan te vinden, maar ondertussen wordt ook wetenschappelijk aangetoond waarom hun huidige werk niet goed bij ze past.

Als onderdeel van hun cognitie is middels leuke games in detail gemeten hoe zij scoren op onder andere:

  • Verdeelde aandacht (de vaardigheid van een persoon om zich te concentreren op twee of meer taken tegelijk)
  • Visueel zoeken (de vaardigheid van een persoon om specifieke informatie in zijn of haar gezichtsveld te lokaliseren)
  • Gezichtsveld (de vaardigheid van een persoon om objecten aan de randen van zijn of haar gezichtsveld te zien)
  • Informatie continu verwerken (geeft aan dat iemand tijdens het uitvoeren van een taak snel irrelevante informatie kan negeren).

Laten dit nou net de onderdelen zijn waarop deze klanten rood scoren (of te wel geen talent hebben), terwijl er in hun huidige omstandigheden een aanzienlijk beroep op wordt gedaan. Dat verklaart zeer waarschijnlijk hun klachten en onderpresteren. Hoogste tijd om hun talent weer te gaan benutten.

Elk succes begint met talent, ook re-integratie. Inmiddels is het mijn klanten duidelijk geworden wat hun talent is en waar dit het beste tot zijn recht komt. De banenmatch geeft voldoende alternatieven in kansrijke beroepen. Ze zijn er nog niet, maar uit de metingen blijkt dat hun zelfbeeld een stijgende lijn vertoont en hun veerkracht ook weer toeneemt. Zij komen er wel!

365 dagen inzicht met IVY career, fun én nooit meer gissen. Objectief en wetenschappelijk, coaching gebaseerd op feiten. Ik zweer erbij.

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten