Ziek en afgeschreven. Het vinkje stond bij ONGESCHIKT.

Ziek en afgeschreven. Het vinkje stond bij ONGESCHIKT.

GEPLAATST OP 19-06-2019 DOOR pascalle IN re-integratie

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. Het overkwam mij in 2008. Ik kreeg in zijn enthousiasme een kopstoot van mijn jongste zoon en dat leidde tot spraakuitval. Niet meteen, maar na een paar dagen van hevige duizeligheid, hoofdpijn en overgeven. Toen ik mijn werk wilde hervatten en als eerste een vergadering voorzat, vond ik het lastig om de juiste woorden te vinden. Even later die dag ging ik stotteren en toen bezorgde collega’s mij naar huis hadden gebracht, zei ik aan het eind van de dag heel andere dingen dan ik bedoelde. En het werd steeds erger. Ik sprak traag en verward en had er geen invloed op. Ik belandde in het ziekenhuis, werd aan alle kanten onderzocht maar neurologen konden niets voor mij betekenen. De beschadiging was te klein. Mijn spraakuitval werd vergeleken met die van boksers en rugbyspelers, als je harde klappen op je hoofd krijgt, kan dit het gevolg zijn.

Ik ben niet bang geweest voor een ernstige ziekte, ik wist immers dat ik sterretjes had gezien van die ongelukkige kopstoot. Het voelde van binnen alsof er een contactdraadje los was geraakt. Soms maakte het verbinding en kon ik een paar zinnen normaal praten en even later zat het weer los en kon ik niet normaal praten. De gevolgen waren groot, een manager die niet kan praten. Ik moest immers de hele dag praten om mijn werk goed te kunnen doen.

Ook in sociaal opzicht is het heel onhandig als je niet kunt praten. Je wilt niet weten hoe snel je van je voetstuk afvalt. Mensen schrikken enorm als een jonge vrouw je traag en zoekend naar woorden aanspreekt. Men liep op het schoolplein van mijn kinderen met een boogje om me heen. Het was een hele zoektocht om de oplossing te vinden, die kwam na een jaar op advies van de arbo-arts met behulp van een revalidatiecentrum, Winnock. Ben deze club en deze arbo-arts eeuwig dankbaar.

Dat van je voetstuk afvallen, was achteraf gezien de meest pijnlijke ervaring. Ik was alle jaren daarvoor een zogenaamde belofte en zat in een talentenpool. Ik had in die tijd twintig collega-managers. Twee hielden contact met mij, van de rest heb ik nooit meer iets gehoord. Mijn batch van manager ging af. Daarmee verloor ik mijn waarde voor hen. Mijn werkgever heeft Winnock gefaciliteerd en dat was geweldig. Maar ik was een last voor de bank en de bank was een last voor mij, de neuroloog zei het zo letterlijk. Een mokerslag. ‘Ik een last voor de bank?’ In geen 13 jaar had ik me ziek gemeld, zelfs nog geen uur toen ik ging scheiden. Terwijl dat zoveel impact op mij had gehad. Alles voor de bank en nu ik voor het eerst echt ziek was, werd mij gezegd dat ik een last was. Au.

Ik was eenzaam. Eerst gescheiden en daarna ziek, ik was aan het overleven. Waar kon ik de oplossing vinden voor mijn probleem? Wie kon mij beter maken? Ik wilde zo graag weer functioneren, voor mijn gezin en op mijn werk. Het revalidatiecentrum waar ik drie weken verbleef, was mijn redding in alle opzichten. Zij richtte zich op wat ik nog wel kon, niet op wat ik niet kon. Ik werd gezien. Ik was niet langer een last, maar een vrouw die het waard was om te laten herstellen. Een warm bad. Ik dacht dat ik nooit meer terug kon in mijn baan als manager. ‘Doe niet zo raar’, zeiden de revalidatieartsen. ‘Van een geblesseerde voetballer maken ze toch ook geen bakker?’ Gun jezelf de tijd om te herstellen voor je eigen functie en wij gaan je daarbij helpen.

Het kwam helemaal goed met mij, maar terugkeren naar mijn oude werkgever zat er niet meer in. De belangrijkste reden waren mijn eigen ambities. Na deze ingrijpende gebeurtenis ben ik anders naar mijn werk gaan kijken. Ik wilde niet terug naar een club waar het merendeel mij niet meer zag staan toen ik geen manager meer was. Bovendien was de strenge wet- en regelgeving waarbinnen we moesten opereren, daarna nog minder aantrekkelijk voor mij dan het voor mijn ziekte al was. Anderzijds waren er veel vooroordelen over mijn capaciteiten. Achteraf hoorde ik ‘Jij was echt ver weg.’ Zelf beleefde ik die periode veel genuanceerder, ik kon dan wel niet praten, maar ik was niet gek. Men was onhandig met de situatie. Niet leuk, maar wel begrijpelijk.

In dat jaar van mijn zoektocht naar de oplossing en direct na de revalidatie, kon ik mijn functie van manager niet uitoefenen. Ik was in die periode 50% tot 100% met ziekteverlof. Het maakte me geïsoleerd. Ik hoorde nergens meer bij. Het was achteraf beter geweest om passend werk te krijgen. Ook voor mijn zelfbeeld. Er bleef een hoop talent onbenut. Mijn werkgever van toen heeft mij zo goed als mogelijk gefaciliteerd, er was echter meer mogelijk geweest als men direct gekeken had vanuit mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Dat geldt ook voor mijzelf. Ik heb mezelf in die tijd ook te klein gemaakt, zwaar onder de indruk van alles dat me overkomen was en met name door het feit dat er gezegd was dat ik een last was voor mijn werkgever.

Ik gun anderen in vergelijkbare situaties veel beter.

Sinds vorig jaar hebben mijn compagnon en ik IVY career gelanceerd. Met deze tool kun je op wetenschappelijke basis talenten vaststellen, ook als iemand ziek is. Hoe zit het met zijn aandacht, geheugen, snelheid en vermogen tot plannen en redeneren? Hoe zit het met zijn veerkracht en zelfbeeld? Welke banen of taken zijn op dit moment geschikt? Welke alternatieven zijn er als terugkeer in de oude baan helemaal niet meer mogelijk is?

We timmeren hard aan de weg om heel Nederland en Vlaanderen te overtuigen van de toegevoegde waarde van IVY career, juist ook bij ziekteverzuim en re-integratie. Onze demo’s en onze webinars blijken de beste middelen om deze meerwaarde aan te tonen. Je kunt ons helpen bij onze missie door een demo aan te vragen of anderen te attenderen op IVY career.

Talent als uitgangspunt voor een succesvolle re-integratie!

Vraag een demo aan via judith@ivycareer.nl of schrijf je in voor onze webinar https://ivy-career.webinargeek.com/weer-aan-het-werk-met-of…

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten