Met de tijd mee. Jij ook?!

Met de tijd mee. Jij ook?!

GEPLAATST OP 25-06-2019 DOOR pascalle IN Werk & Studie

Als kind op de lagere school (rond 1980) besefte ik dat ik met een beetje geluk het jaar 2000 ging meemaken. Dat vond ik magisch en mijn gedachten dwaalden tijdens een saaie les wel eens af. ‘Wat zou er dan allemaal mogelijk zijn?’ Wat ik toen ook bedacht mocht hebben, de werkelijkheid is zo veel spectaculairder dan mijn stoutste dromen van toen.

Tijdens mijn eerste baan hadden we met de hele afdeling één computer waar je af en toe op mocht werken. Terwijl ik als student wel gewend was met computers te werken, was de typemachine in 1995 nog best gangbaar in het bedrijfsleven. Dit kun je je nu nauwelijks voorstellen, 1995 was toch al een modern jaar? Toch had ik nog geen mobieltje, vond ik namelijk overdreven. Daarna ging het heel hard. Boven mijn pet soms, zo hard. Dit millennium is inderdaad magisch!

Als loopbaanbegeleider is het regelmatig een gespreksonderwerp. Hoe blijf je bij de tijd? Hoe zorg je ervoor dat je de nieuwste technieken binnen jouw vakgebied onder de knie krijgt. Ben je sowieso op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden? Wat betekent dat voor jou, je baan en je inzetbaarheid?

Terwijl ik die vragen een paar jaar terug aan mijn klant stelde, rees bij mijzelf ook de vraag ‘En ik dan?’ ‘Van welke technologische mogelijkheden kan ik als loopbaancoach gebruik maken?’ Sinds ik mijn compagnon Pascalle ontmoette en we IVY career in de markt zette, loopbaanbegeleiding met in de basis de nieuwste technieken als gamification, artificial intelligence en evidence based assessments, ben ik meer dan ooit geïnteresseerd geraakt in innovatieve toepassingen. De een nog spectaculairder dan de ander.

Van de week keek ik zeer geboeid naar een televisiereportage van The Fabrikant.  Een digitaal modehuis dat de virtuele wereld verkent. Amber Jae Slooten, als recent aangestelde creative director, experimenteert met het menselijk lichaam, de stof en beweging in de digitale ruimte. The Fabricant wil de mode-industrie inspireren met alternatieven voor de eindeloze vervuiling van telkens maar weer andere collecties en het over en weer sturen van samples uit China. Ze willen verandering brengen binnen de mode-cultuur en zijn er heilig van overtuigd dat kleding niet fysiek hoeft te zijn om te bestaan. The fabrikant waagde zich op onbekend terrein en combineerde modeontwerp met kunstmatige intelligentie. Wat resulteerde was een samenwerking tussen menselijke creativiteit en machine learning. Hoe mooi!

Hoe blijf je bij de tijd? Voor niemand een overbodige vraag. In het bijzonder relevant voor professionals die ervoor moeten zorgen dat mensen hun talent benutten om duurzaam inzetbaar te blijven, die moeten zorgen voor bijscholing en herscholing, voor mobiliteit, re-integratie en talentontwikkeling. Wil je werkelijk door blijven gaan met ellenlange saaie vragenlijsten of kleurenmodellen waarvan de uitkomsten niet betrouwbaar zijn?

Het kan zoveel beter, zoveel eigentijdser. Ik overtuig je graag van IVY career.

IVY career helpt organisaties bij het objectief in beeld brengen van de talenten van hun medewerkers en geeft een nauwkeurig overzicht van het cognitieve, emotionele en sociaal functioneren van een individu. Wij werken met wetenschappelijk gevalideerde software, genaamd Cognisess Pro. We bieden 33 assessments aan in de vorm van gamification (serious gaming).

Op basis van de uitkomsten, krijg je als (potentiële) medewerker een uitgebreid rapport dat inzicht geeft in je talent en persoonlijkheid. Bovendien wordt je talent, interesses en werkwaarden gematcht met passende beroepen. Tevens is er een koppeling met Indeed, de online vacaturebank.

  • Objectief en bewezen
  • De beste garantie op een effectieve aanpak
  • Kostenefficiënt
  • Online
  • Leuk (gamification)
  • Tijdbesparend, compleet inzicht in 2,5 uur
  • Ethisch verantwoord

Je kunt vrijblijvend contact opnemen via explore@ivycareer.nl of telefonisch via 013-7009762

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten