Big data; het nieuwe goud om talent optimaal te benutten

Big data; het nieuwe goud om talent optimaal te benutten

GEPLAATST OP 13-06-2020 DOOR pascalle IN over IVY

Steeds vaker wordt geroepen dat data het nieuwe goud is. Want data verschaft, mits juist geanalyseerd, onderbouwde inzichten waarmee we kunnen bepalen waar we onze kostbare energie in stoppen. Of juist niet. Goede inzichten besparen tijd en geld. En het geeft ons tenslotte richting. We kunnen anno 2020 in Nederland inmiddels ontzettend veel meten. Ook als het gaat om inzichten in talent en duurzame inzetbaarheid.  Maar de grote vraag is, wie heeft deze techniek al in huis?

IVY career brengt inzichten in talent naar een hoger niveau
Door de technologie van IVY career en de integratie van deze software in (team)coaching, is het mogelijk om de inzichten over medewerkers en teams naar een hoger niveau te tillen en talenten optimaal te benutten. Dit door beschikbare data te gebruiken om voorspellingen rondom geschikte posities te doen. Met deze mogelijkheden kan IVY career natuurlijk niet ontbreken in het Nederlandse talentmanagement.

Wat hebben organisaties en (team)coaches concreet aan IVY career? Een tool waarin cognitieve vaardigheden, emotionele intelligentie en persoonlijkheid op één plek beschikbaar is? Dat creëert een speeltuin voor professionele (team)coaches en trainers onder ons. Door slimme big data oplossingen te gebruiken is het mogelijk om te meten hoe succesvol wij als mensen functioneren in elke professionele en sociale setting. Daarnaast kunnen we op basis van deze multidisciplinaire databronnen ook accurate voorspellingen doen. Door slimme algoritmes zijn we in staat prestaties objectief te kunnen beoordelen, hoe die prestaties verband houden met het vermogen van een persoon om het werk effectief te doen en welke beroepen of functies het beste bij deze persoon past. Ook de rol in een team kan beoordeeld worden. 

Hoe werkt IVY career?
IVY career werkt met wetenschappelijk gevalideerde software, genaamd Cognisess Pro. We bieden 34 assessments aan in de vorm van gamification (serious gaming). Met deze assessments zijn we in staat om het talent objectief in beeld te brengen en te kijken waar deze talenten het beste ingezet kunnen worden binnen organisaties.

De intelligentietesten zijn afgeleid van de CANTAB (Cambridge, UK) en de emotionele intelligentietesten zijn afgeleid van Berkeley Universiteit (California USA). De persoonlijkheidstest is afgeleid van de BIG 5 persoonlijkheidskenmerken. De BIG 5 kijkt naar extraversie, meegaandheid, openstaan voor ervaringen, emotionele stabiliteit en zorgvuldigheid.

Ben je met IVY career verzekerd van talent op de juiste plaats?
Dat voorspellingen mogelijk zijn betekent niet meteen dat iedereen eind 2020 zijn talent optimaal benut. Maar de kans op succes is wel groter dan met traditionele vragenlijsten , figuurreeksen of hulpkaarten.  Daarbij komt dat deze assessments niet in staat zijn om combinaties tussen datapunten te maken en de complexiteit van de mens inzichtelijk te maken. Talent is met IVY career met veel meer zekerheid te managen. Doordat we gebruik maken van objectieve metingen, is de kans op eerlijke inzichten beduidend groter. Zo draagt IVY career een steentje bij aan een goede ontwikkeling van talentmanagement, inclusie, het professionaliseren van (team)coaching en mooie toekomstige resultaten!

Is IVY career alleen maar beschikbaar voor de happy few?
IVY career is beschikbaar voor iedere ervaren (team)coach en richt zich niet alleen maar op onze aangesloten professionals.  Wij verzorgen elke maand een training tot evidence based coach. Interesse? Geweldig! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat heel Nederland zijn echte talenten leert kennen en gaat benutten.

Wil je meer weten over IVY career? Mail dan naar explore@ivycareer.nl of bel met 013-7009762

reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Ben jij toe aan een andere baan? Ontdek het hier!

Schrijf je in voor onze gratis vragenlijst. Na het beantwoorden van onze vragen, weet je in hoeverre jij toe bent aan ander werk.

Kunnen we helpen? Contact

Wij gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van IVYcareer gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search en/of social media kanalen. Als je hier toestemming voor geeft, klik dan op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten